Appetijtelijke appeltaart

Ingrediënten

Boterdeeg

o  250g bloem

o  100g lichtbruine suiker

o  100g boter

o  1 ei + 1 eidooier

o  1 snuifje zout

o  1 tl citroenzeste

o  1 el amandelpoeder

Vulling

o  40g boter

o  60g kristalsuiker

o  2 eidooiers

o  3 appels in blokjes

o  sap van 1/2 citroen

Afwerking

o  scheutje water

o  2 el abrikozenconfituur

o  2 el poedersuiker

 

1. Het boterdeeg

  • Maak een kuiltje in de bloem en voeg de eitjes toe
  • Kneed samen met de rest van de ingrediënten tot een soepel deegbolletje
  • Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad en rol het deeg uit
  • Leg voorzichtig in de taartvorm (diameter ongeveer 18 cm) en verwijder het overtollige deeg
  • Bestrooi de bodem met amandelpoeder

2. De vulling

  • Snijd de appels in blokjes en besprenkel met het citroensap
  • Smelt de boter met de suiker op een laag vuurtje
  • Klop de eidooiers en het zetmeel erdoor
  • Meng het beslag met de appelstukjes en vul de taartbodem
  • Bak de taart zo'n 20 tot 25 minuten in de oven op 180°C

3. Afwerking

  • Kook de abrikozenconfituur met het water kort en zeef
  • Haal de taart uit de oven en bestrijk ze met je abrikozenmengsel
  • Strooi als extraatje nog wat poedersuiker over de taart


<< terug naar overzicht