Smakelijke aardbeientaart

Ingrediënten

Kruimeldeeg

o  125g boter (op kamertemperatuur)

o  90 bloemsuiker

o  1 ei

o  30g amandelpoeder

o  250 bloem

o  een snuifje zout

Vanillepudding

o  25g vanillepuddingpoeder

o  375 ml volle melk

o  50g kristalsuiker

o  1 zakje vanillesuiker

Afwerking

o  400g aardbeien

o  bloemsuiker

 

1. Het kruimeldeeg

• Doe de boter in de mengkom van de keukenmachine (gebruik het K-hulpstuk) en laat rustig draaien

• Voeg de bloemsuiker toe

• Als beide ingrediënten goed gemengd zijn mag ook het ei erbij

• Voeg het amandelpoeder toe

• Na ongeveer een minuutje schep je beetje bij beetje de bloem erbij

• Tenslotte voeg je nog een snuifje zout toe

• Verpak het deeg in vershoudfolie en laat een halfuurtje rusten in de koelkast

 

2. Vanillepudding

• Verwarm de melk in een steelpannetje

• Neem een deeltje van de warme melk apart en los hierin het puddingpoeder op, giet nadien terug bij de rest van de melk

• Voeg de vanille- en kristalsuiker toe en roer tot een smeuïge pudding

• Laat de pudding afkoelen in de koelkast

 

3. Bak de taartbodem

• Verwarm de oven voor tot 180°C

• Beboter de taartvorm en strooi er een laagje bloem in zodat het deeg niet in de vorm blijft kleven

• Rol het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 5mm dik

• Bekleed de taartvorm met het deeg, druk stevig aan en snij de overtollige stukjes weg

• Bedek het deeg met een vel bakpapier en giet er bakparels in

• Bak de taartbodem blind in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten tot de bodem goudbruin en krokant is en laat nadien afkoelen.

4. En tenslotte

• Verdeel de vanillepudding in de taartbodem

• Spoel de aardbeien en verwijder het groene kroontje

• Bedek de met pudding gevulde taartbodem met de aardbeien

• Strooi om af te werken nog wat bloemsuiker over de taart

 

TIP

Mag het wat meer zijn? 

Je kan de taart ook afwerken met wat slagroom!

 

<< terug naar overzicht