Pittige paprikasoep

Ingrediënten (voor 4 personen)

o  4 rode paprika's

o  1 ui

o  1 teentje knoflook

o  1 rood pepertje

o  800 ml groentenbouillon

o  200g tomatenblokjes

o  1 el tomatenpuree

o  olijfolie

o  peper

o  zout

o  2 el gesnipperde bieslook

o  brood

 

Aan de slag

  • Spoel de paprika’s en snijd ze in blokjes, je kan de paprika’s eventueel eerst schillen
  • Snijd het rode pepertje heel fijn, verwijder eerst de zaadjes
  • Pel en snipper de ui en de knoflook en stoof deze glazig in olijfolie
  • Roer de tomatenpuree en het rode pepertje erdoor en laat vervolgens de paprika mee stoven gedurende een vijftal minuutjes
  • Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook
  • Laat zo’n 20 minuten sudderen onder een deksel
  • Mix de soep en kruid af met peper en zout
  • Snijd het brood in blokjes en bak ze goudbruin in olijfolie
  • Serveer en werk af met de croutons en bieslook

TIP
Is het rode pepertje je toch wat te pittig?
Laat dit dan gerust weg uit het recept!

 

<< terug naar overzicht