Limonade met citroen en gember

Ingrediënten

o  3 citroenen

o  3 el honing

o  ongeveer 150g verse gember

o  verse munt

o  500 ml bruiswater

 

Aan de slag

 

  • Zet de citroenschilletjes van 2 citroenen (let op dat je alleen de gele schil van de citroen gebruikt) en de plakjes gember onder water en breng aan de kook.

  • Van zodra het water kookt mag het vuur uit en laat je het geheel 15 minuten trekken. Neem je kokend water uit de kokend waterkraan dan kan het trekken meteen van start gaan.

  • Pers 2 citroenen uit in een waterkan en voeg de honing toe

  • Giet het gekookte water door een zeef in de waterkan (de gemberplakjes en citroenschillen heb je niet meer nodig)

  • Roer goed en laat afkoelen

  • Was de munt en voeg de takjes integraal toe in de waterkan

  • Voeg bruiswater toe en eventueel wat ijsklontjes

 

<< terug naar overzicht