Ingrediënten
o 150g witte suiker
o 3 eitjes
o 1 el vanille-extract
o 5 el verse roomkaas
o 2 el gesmolten boter
o 1 stokbrood (mag al wat harder zijn)
o 100 g kokosrasp + wat extra
o 300 ml kokosmelk
o 150 g bosbessen
o 1 peer
Aan de slag
- Klop de eitjes op met de suiker, het vanille-extract, de roomkaas en de gesmolten boter tot een lopend beslagje
- Breek het stokbrood in stukjes en voeg de kokosrasp en kokosmelk toe zodat het brood even kan weken en lekker smeuïg wordt.
- Beboter en bebloem een ovenschaal en schep er de helft van het geweekte broodmengsel in.
- Bestrooi met ongeveer de helft van de bosbessen en giet er vervolgens de helft van het beslag over.
- Herhaal met de andere helft van de ingrediënten zodat je twee laagjes krijgt.
- Snijd de peer in schijfjes en duw deze rechtop in het mengsel, probeer dit gelijkmatig te doen.
- Dek de schotel af met bakpapier en schuif deze in een voorverwarmde oven (180°C) gedurende 15 min.
- Verwijder het bakpapier en laat nog eens een halfuurtje bakken.
- Serveren maar! Strooi wat kokosrasp (en eventueel een beetje bloemsuiker) over de broodpudding ter afwerking.
<< terug naar overzicht