Hartige lunch met quiche

Ingrediënten

o  1 rol bladerdeeg

o  een viertal stronkjes witloof

o  gerookte zalm (ongeveer 200g)

o  3 eitjes

o  een scheutje melk

o  peper

o  zout

o  gemalen kaas

 

Aan de slag

  • Snijd het witloof en de zalm in stukjes.
  • Stoof het witloof even aan in een bodempje water.
  • Leg het bladerdeeg in een bakvorm en prik over heel de bodem gaatjes met een vork.
  • Verdeel de stukjes zalm en het gestoomde witloof over de taartbodem.
  • Kluts de 3 eitjes samen met een scheutje melk, peper en zout en giet dit mengsel over de zalm en het witloof.
  • Verdeel naar smaak wat gemalen kaas over het geheel en schuif de oven in.
  • Bak de quiche 25 minuutjes op 180°C

TIP
Je kan de melk ook vervangen door room en voor een extra toets kan je ook nog wat dille toevoegen.


<< terug naar overzicht