Tijd voor pannenkoeken

40 dagen na Kerstmis, op 2 februari, is het Lichtmis en dan worden er dan traditioneel pannenkoeken gebakken en gegeten. Naar het schijnt zouden de mensen die met Lichtmis pannenkoeken eten een rijk en gelukkig jaar tegemoet gaan. Fabel of niet, wie niet waagt niet wint dus ... bakken maar!

Ingrediënten

o  2 eieren

o  200 g bloem

o  1 mespuntje zout

o  500 ml melk

o  1 zakje vanillesuiker

o  40 g gesmolten boter


Aan de slag

  • Mix alle ingrediënten samen tot een glad beslag. Zorg er zeker voor dat je alle bloemklontertjes wegmixt.
  • Verwarm een pan, doe er wat vetstof (boter of olie) in
  • Giet wat beslag in de pan en verdeel gelijkmatig, even geduld tot de bovenkant van de pannekoek droog is.
  • Flip de pannenkoek om. Dat mag rustig aan met een spatel of spectaculair door de pannenkoek in de lucht te gooien.
  • Bak de andere kant van de pannenkoek nog een klein minuutje
  • Serveer de warme pannenkoeken met siroop, suiker, confituur, choco, ijs, plakjes banaan, ... (eigenlijk met wat je maar lekker vindt)

<< terug naar overzicht