Fris slaatje voor bij een stukje zalm

Ingrediënten (voor 4 personen)

o  4 stukken zalm

o  150 g parelcouscous

o  1 broccoli

o  1 komkommer

o  250 g kerstomaatjes

o  fijngehakte peterselie

Dressing

o  4 el Griekse yoghurt

o  sap van 1 citroen

o  1 teentje knoflook

o  fijngehakte peterselie

o  peper & zout


1. De zalm

• Doe olijfolie in een ovenschotel en wentel de zalm in de olie

• Kruid allereerst met peper en zout

• Experimenteer naar smaak met kruiden als thijm, rozemarijn, dille, ... voor een kruidenkorstje bovenop de zalm

• Zet 25 min. in de oven op 180°C

2. De parelcouscous met groentjes

• Kook de parelcouscous in gezouten water en spoel nadien af onder koud stromend water

• Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze beetgaar, laat nadien even afkoelen

• Snijd de komkommer in blokjes en de kerstomaatjes in vier

• Hak de peterselie fijn

• Meng de parelcouscous met de groentjes, de peterselie, een scheutje olijfolie en kruid af met wat peper & zout

3. De dressing

• Pers het teentje look en de citroen

• Meng de yoghurt, de geperste look, het citroensap, de peterselie en wat peper en zout door elkaar