Vlechtbrood met chocolade en amandelen

Ingrediënten

o  7g gedroogde gist

o  120 ml melk

o  4 el suiker

o  1/2 tl zout

o  380 g bloem

o  1 ei

o  100 g boter

o  100 g geschaafde amandelen

o  200 g choco

poedersuiker

 

Aan de slag

  • Meng de gist en 2 el suiker onder de lauwe melk en laat 15 min. staan
  • Vermeng de bloem, de rest van de suiker, het zout en het ei. Voeg de melk toe en kneed tot een glad deeg.
  • Voeg de boter geleidelijk aan toe en kneed tot een soepel, eerder plakkerig deeg. (TIP: vet je handen in met wat olie zodat het deeg wat minder aan je handen plakt)
  • Vorm een bol van het deeg en laat 1 uur rijzen in een ingevette kom op een warme plaats. Over de kom kan je een licht vochtige handdoek leggen.
  • Rooster de geschaafde amandelen in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
  • Warm de choco wat op in de microgolfoven zodat deze wat lopender wordt.
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap op een bebloemd werkblad. Smeer het deeg in met de choco en strooi er 2/3 van de amandelschilfers over.
  • Rol het deeg vervolgens op en druk een klein beetje platter.
  • Snijd de rol in de lengte in 3 repen en vlecht deze in elkaar (TIP: laat aan 1 uiteinde het deeg nog aan elkaar, begin te snijden op een 3-tal centimeter van de kant, dat vergemakkelijkt het vlechten)
  • Laat de vlecht nog 45 minuten rijzen op een warme plek.
  • Strooi de rest van de amandelschilfers over het brood en bak een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Laat afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

<< terug naar overzicht