Taboulé met butternut & groene kruiden

Ingrediënten

o  1 kleine butternutpompoen

o  100g bulgur

o  verse peterselie

o  verse munt

o  1 sjalot

o  1 limoen

o  gedroogde veenbessen

o  Extra: feta

o  olijfolie

o  zout

 

Aan de slag

 

  • Snijd de butternutpompoen in kleine blokjes en bak ze in 2 eetlepels olijfolie gaar in een pan. Bestrooi met 1 koffielepel zout en roer regelmatig om tot de pompoenblokjes zacht en lichtjes gebruind zijn.
  • Kies een mooie serveerkom en laat de pompoen hierin al even afkoelen.
  • Kook de bulgur in 250 ml water gedurende 10 minuutjes en laat dan weg van het vuur nog even wellen met het deksel op de pot.
  • Ga met een vork door de bulgur om de korreltjes los te maken en kruid met een beetje zout. Laat de bulgur vervolgens afkoelen en voeg dan bij de butternut.
  • Snipper de peterselie, munt en sjalot en meng dit samen met de veenbessen door de bulgur en de butternut.
  • Pers de limoen over het geheel en druppel er ook nog 2 eetlepels olijfolie over.
  • Meng goed en serveren maar.

TIP: Liefhebbers van feta kunnen ook nog wat feta over dit gerechtje verkruimelen.

<< terug naar overzicht