Makkelijke dips voor bij de nacho's

Ingrediënten

o  nacho's

Guacamole:

o  1 rijpe avocado

o  1 klein teentje look

o  limoen

o  peper

o  zout

o  enkele blaadjes koriander (voor de liefhebbers)

Tomatensalsa

o  enkele tomaten (bv. Romatomaten)

o  1 sjalot

o  1 teentje look

o  olijfolie

o  peper

o  zout

o  enkele blaadjes basilicum

 

Aan de slag

Guacamole:

  • Verwijder de avocadoschil en de pit, plet het groene vruchtvlees in een kommetje
  • Pers de look en meng door de avocadopuree
  • Voeg limoensap  toe naar smaak en kruid met peper en zout
  • Schep in een mooi kommetje en werk af met een paar blaadjes koriander

Tomatensalsa:

  • Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij ze in kleine blokjes
  • Snipper de sjalot en de basilicum fijn, pers de look en meng goed onder de tomatenblokjes
  • Kruid met peper en zout
  • Overgiet met olijfolie en meng alles goed door elkaar

TIP
Maak de tomatensalsa een dag van tevoren zodat de verschillende smaken zich goed kunnen vermengen.


<< terug naar overzicht