Vispapillot met rozemarijnaardappeltjes

Ingrediënten (voor 4 personen)

Vispapillot:

o  4 stukken vis (zalm, kabeljauw, ...)

o  1 ui

o  1 prei

o  2 tomaten

o  1 courgette

o  citroen

o  olijfolie

peper

o  zout

Rozemarijnaardappeltjes

o  600g aardappelen

o  1 teentje look

o  olijfolie

o  rozemarijn

o  peper

o  zout

 

Aan de slag

Vispapillot:

  • Snijd de ui, prei en courgette in fijne blokjes, stoof enkele minuten aan in wat olijfolie en haal van het vuur
  • Snijd ook de tomaten in kleine blokjes en meng ze met de andere groentjes
  • Leg elk stukje vis op een apart stuk aluminiumfolie
  • Verdeel de groentjes over de vis, kruid met peper & zout, besprenkel met olijfolie en leg er een schijfje citroen bovenop
  • Sluit de pakketjes af, leg in een ovenschaal en plaats 20 min. in de over op 190°C

Rozemarijnaardappeltjes:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
  • Kook de aardappelen even (ong. 6 min.) en verdeel nadien in een ovenschaal
  • Pers de look en meng deze onder de aardappelen
  • Kruid met peper, zout en rozemarijn (je kan ook verse rozemarijn gebruiken, leg dan enkele takjes tussen de aardappeltjes)
  • Overgiet met olijfolie en meng alles nog eens goed door elkaar

TIP
Je kan de vispapillot gerust ook op de BBQ leggen voor een nog zomerser gevoel.


<< terug naar overzicht