Herfstsalade met pompoen

Ingrediënten (voor 4 personen)

o  500g gehakt

o  200g parelcouscous

300g butternutpompoen

o  1 aubergine

o  1 sjalot

o  100g rucola

o  koriander

o  peterselie

o  een handje pompoenpitten

o  1/2 kl tijm

o  1/2 kl komijnpoeder

o  1/2 kl kurkuma

o  olijfolie

peper & zout


Aan de slag

• Snij de pompoen en de aubergine in blokjes en verdeel ze over een bakplaat.

• Strooi er korianderzaadjes, tijm en peper en zout over en besprenkel met olijfolie.

• Zet de bakplaat 15 tot 20 minuten in de oven op 180°C

• Meng het gehakt met de gesnipperde sjalot, de helft van de gehakte koriander en peterselie, het komijnpoeder en de kurkuma. Rol er balletjes van en bak ze in een pan met wat olijfolie.

• Kook de parelcouscous in gezouten water, giet af en laat even afkoelen.

• Hak de rucola en meng deze samen met de geroosterde pompoen en aubergine door de parelcouscous.

• Leg er de gehaktballetjes bij en werk af met de rest van de verse kruiden en pompoenpitten.

 

<< Terug naar overzicht