Kruiden in de keuken

Heb je geen moestuin? Geen nood, dan haal je het groen toch gewoon wat dichterbij ... je kan ook op je vensterbank makkelijk kruiden kweken of in een kruidenbak op je terras. Je ziet steeds vaker groen in de keukens verschijnen. Maak er een win-winsituatie van met kruidenpotjes ... Alles smaakt immers beter met verse kruiden! Ze zijn onmisbaar voor je marinades, in salades of dressings en maken je gerechten niet alleen lekkerder, ze verspreiden ook een heerlijke geur. Til de smaak van je kookkunsten naar een hoger niveau, geniet van een kopje verse muntthee of geef je saus een extra touch met verse basilicum, ...

  • Basilicum: lekker bij tomaat en mozzarella of als finishing touch op je pasta. Leuk om weten is dat fruitvliegjes op afstand blijven want die houden niet van de geur van basilicum.
  • Munt: Geef dit plantje voldoende water en gebruik het om verse muntthee of mojito te maken, als extra smaakmaker in een slaatje met couscous, bij lam of in een fruitsalade. Munt smaakt immers heerlijk in combinatie met aardbeien.
  • Bieslook: De grond van de bieslook houd je best een beetje vochtig. Dit kruid is familie van ui en look en is de ideale garnering bij gerookte zalm of in een salade.
  • Peterselie: Lekker bij een aardappeltje, een eitje, in een dressing of in kruidenboter.
  • Koriander: Enkel voor de liefhebbers! Deze plant houdt van de zon en smaakt lekker fris bij een Oosterse curry.
  • Tijm: Deze mediterrane plant houdt van de zon en droge voeten en is superlekker in een ratatouille of gevulde courgette.
  • Rozemarijn: Gegrild vlees, stoofschotels, aardappeltjes in de oven, ... Rozemarijn wordt vaak gebruikt in de mediterrane keuken en houdt net als tijm niet van teveel nattigheid.

Andere kruidentoppers die je aan de collectie kan toevoegen zijn salie, oregano en dille.

<< Terug naar overzicht