Crumble met appel en rabarber

Het is de tijd van de rabarber! De herkenbare rood-groene stengels mogen dan friszuur zijn van smaak, verwerkt in confituur, gebak of taart smaken ze overheerlijk. Met onderstaand recept tover je in no time een lekker dessert op tafel.

 

Ingrediënten

o  3 appels

o  400 g rabarber

o  een halve citroen

o  2 el vloeibare honing

o  100 g amandelpoeder

o  100 g rietsuiker

o  100 g bloem

o  50 g havermout

o  50 g amandelschilfers

o  een snuifje kaneel

o  125 g boter

 

Aan de slag

  • Schil de appelen en snijd ze in stukjes
  • Spoel de rabarber en snij deze in dunne plakjes
  • Meng de appel- en rabarberstukjes en verdeel ze over een grote ovenschaal
  • Rasp de schil van de citroen en meng samen met het sap van een halve citroen en de honing door de stukjes appel en rabarber
  • Voor de crumble meng je het amandelpoeder met de suiker, de bloem, de havermout, de amandelschilfers, de boter en een snuifje kaneel. Meng met je vingers tot een kruimelig deeg en verdeel dit over de fruitmengeling in de ovenschaal
  • Bak de crumble 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot hij een goudbruine kleur heeft


TIP: Voor de liefhebbers ... deze crumble is overheerlijk met een bolletje vanille-ijs


<< Terug naar overzicht