Een paasbeste brunch

Geen beter moment om eens uitgebreid te brunchen dan op Paaszondag. Na het rapen van de paaseitjes is het heerlijk de benen onder een gezellig gedekte en met lekkers overladen feesttafel met kleurige paasservetjes en veel paaseitjes te schuiven om lekker lang te genieten.

De basics
Wil je het lekker makkelijk houden dan kom je al een heel eind met onderstaande brunchbasics. Een stop bij de bakker, slager en supermarkt brengt je al een heel eind. Het enige wat je zelf nog moet doen is alles feestelijk op tafel dresseren, koffie of thee zetten en eventueel een eitje bakken of koken.

  • Pistolets & sandwiches
  • Croissants en/of chocoladebroodjes
  • Speciaal brood (brioche, rozijnenbrood, vlechtbrood met chocolade en amandelen, ...)
  • Hartig beleg: kazen, salades, charcuterie, …
  • Zoet beleg: diverse confituurtjes, honing, choco, ...
  • Een eitje (roerei, spiegelei, hard- of zachtgekookt eitje, ...)
  • Fruitsla
  • Koffie en thee
  • Vruchtensap

Extraatjes
Mag het toch ietsjes meer zijn en kan je ervan genieten om de nodige voorbereidingen te treffen in de keuken? Dan kan je aan het bakken slaan en een hartige quiche of zoet taartje voorzien, een lekker soepje koken of frikadellen bakken (vergeet zeker ook de kriekjes niet).

  • Quiche
  • Yoghurt en granola
  • Soep
  • Frikadellen
  • Koffiekoekjes, muffins, taart
  • ...

Kortom, een brunch vul je helemaal in volgens je eigen smaak. En als het er echt feestelijk aan toe mag gaan dan mogen de bubbels misschien ook knallen?

 

<< Terug naar overzicht