Speculaas van Sinterklaas

Ingrediënten

o  250 g bloem

o  140 g bruine suiker

o  150 g koude boter in stukjes

o  2 tl speculaaskruiden

o  1 tl natriumbicarbonaat

o  4 el melk

o  eventueel extra bloem voor op het werkblad

Aan de slag

  • Meng de bloem, het natriumbicarbonaat, de bruine suiker en speculaaskruiden in een kom.
  • Voeg de boter en de melk toe en kneed tot een soepel deegje.
  • Laat het deeg een paar uur rusten in de koelkast, ideaal kan je het daar een hele nacht laten liggen.
  • Rol het deeg met een deegrol uit op ongeveer 0,5 cm dikte en steek er figuurtjes uit.
  • Leg de speculaasjes op een bakplaat maar zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
  • Bak ze ongeveer een kwartiertje in een voorverwarmde oven van 170°C.

TIP: Heb je van die typische houten speculaasvormen? Bebloem deze dan, duw het deeg erin en snijd het overtollige deeg weg. Haal ze vervolgens uit de vorm en bakken maar.

<< Terug naar overzicht